Junibacken öppnar Sveriges största Muminlekplats

Foto: Jennie Kumlin

Junibackens trädgård är under förvandling och den 30 juni står Sveriges största Muminlekplats klar. Fri lek och nya utomhusupplevelser står i fokus när sommarsäsongen startar. I trädgården byggs kända element från muminböckerna. Här kan besökarna bland annat åka rutschana från Muminhuset, leka i jättesnäckan och åka på undervattensäventyr med Haffsårkestern.

Muminparken är ett samarbete mellan Moomin Characters, Rights & Brands och Junibacken och bygger på böckerna Muminpappans memoarer, Vem ska trösta knyttet? och Kometen kommer.

bild
Foto: Jennie Kumlin

– Det blir en konstnärlig gestaltning av muminböckerna där vi kunnat leka med ytan och höjden. Här finns något för både yngre och äldre barn och för deras vuxna. Det blir både mäktigt, mystiskt och magiskt, säger Kajsa Medin Hansen Junibackens vd och fortsätter:

Satsningen är en del av Junibackens strategi att ge större utrymme för fri lek och att att utveckla erbjudandet med åretruntlek utomhus där blomlampor ger ett fint ljus även årets mörkaste perioder. I parken byggs ett sex meter högt Muminhus och Sniff, Snusmumriken och Mumintrollet kan skådas på fyra meter höga styltor. Man kan slå sig ner för en fika bredvid Muminmamman och Muminpappan och smyga fram till Mårran, om man vågar.

– Vi är väldigt stolta över samarbetet med Junibacken. I decennier har man där lyckats presentera det finaste inom nordisk barnkultur. Familjer från hela världen har besökt Junibacken för att få ta del av våra fantastiska berättelser, nordiska värderingar och en tanke om att sätta barnen i första rummet," säger Roleff Kråkström, Managing Director of Moomin Characters.

Junibackens utomhusscen får ett ansiktslyft och med start 1 juli spelas Jan Lööfs klassiker Sagan och det röda äpplet.