Sunweb Group och European Sleeper skapar direkta nattåg till vintersport- och stranddestinationer

Under den kommande perioden kommer de nya partnerna att fortsätta utöka reseerbjudandena. Särskilt nattåget har många fördelar för kunderna i Sunweb Group.Foto: Wikipedia Common, kredit: DB Autozug GmbH

 

 

För att göra hållbara och avslappnade tågresor attraktiva för en bredare publik, har Sunweb Group och tågoperatören European Sleeper åtagit sig att introducera direkta nattåg till populära vintersport- och soldestinationer.

Målet är att börja nästa vinter med de första tågen till de franska alperna. Nästa steg är ett nattåg som tar semesterfirare direkt till stränderna i södra Frankrike under sommarsäsongen.

Hållbar resa

Resan på natten är hållbar och säker samtidigt som den är en upplevelse i sig. Eftersom man sover under resan spelar den längre restiden ingen roll. Resenären kommer utvilad till sin destination och semestern kan börja omedelbart. För en vintersportsemester innebär det till exempel att vederbörande kan åka skidor i nästan åtta hela dagar. Företaget erbjuder många boardingstationer i Nederländerna och Belgien och resenären kan hoppa av nära skidorterna.

Sunweb Group är en av de största researrangörerna i Nederländerna och har ambitionen att erbjuda mer hållbara resealternativ. Redan tidigare i år indikerade vd Mattijs ten Brink att han kommer att erbjuda fler alternativ till flyg- och bilresor.

Det ekologiska fotavtrycket minskar

Tågresor till södra Italien kan nu bokas genom dotterbolaget Eliza. I ett nästa steg ska hela tåg erbjudas till olika destinationer i Frankrike och Italien för att ytterligare minska det ekologiska fotavtrycket. Med detta vill Sunweb Group göra tågresorna tillgängliga för en mycket större publik.

European Sleeper är ett nytt holländsk-belgiskt järnvägsföretag som specialiserat sig på nattåg. Sunweb Groups planer passar perfekt med European Sleepers ambitioner att bygga ett nätverk av nattåg från Nederländerna och Belgien. Utöver de redan planerade nattågen från Bryssel och Amsterdam till Berlin och Prag förbereds nu ett nytt nattåg till Frankrike.

För att kunna fortsätta växa i framtiden kommer European Sleeper även att investera i nya sovvagnar. I slutet av juni kan stora och små privata investerare delta genom att köpa nya aktier i European Sleeper.

WKZ, Source European Sleeper