Årets sommartorg och kulturutbud invigda

Pia Karlsson, projektledare för Levande Stockholm på trafikkontoret i Stockholms stad, invigningstalar. Foto: Lennart Johansson

Nu är årets sommartorg invigda och det stora kulturutbudet som kommer att finnas på sommarplatserna. Invigningen ägde rum på David Helldéns torg i Hökarängen. Pia Karlsson, projektledare för Levande Stockholm, berättade om sommarplatserna och trafikborgarrådet Daniel Helldén och kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo invigningstalade och klippte band innan Stockholm Street Brass spelade för Hökarängsbor och besökare.

 

Mycket kultur på årets sommarplatser

20 stycken av årets 42 sommarplatser är sommartorg i Stockholms många stadsdelar. Torgen möbleras och smyckas med blommor men här finns också spel och lekfulla element som lockar till möten och bjuder in till härligt sommarhäng. David Helldéns torg i Hökarängens centrum är en av årets nya sommartorg och erbjuder mycket aktiviteter under sommaren.

Under sommaren utlovas ett 30-tal kulturevenemang på sommarplatserna, allt som händer på sommarplatserna går att hitta i kalendariet på upplev.stockholm.

– Det är alltid lika spännande att se våra sommarplatser rullas ut och användas av stockholmarna och stadens besökare. Förutom att skapa trevliga mötesplatser i stadsmiljön med våra färgglada möbler, somriga växter och utsmyckningar har vi också satsat mycket på aktivitet där både kultur, konst och rörelse får ta plats. Det är ett härligt bidrag till sommar-Stockholm, så ut och njut på gator och torg! säger Pia Karlsson, projektledare för Levande Stockholm på trafikkontoret.

Parkteater på fyra sommartorg

Under sommaren kommer Parkteatern till sommartorgen i Husby, Hökarängen, Bredäng och Skärholmen med flera föreställningar av Pedro Tochas (gatuartist och clown), GUL (familjeföreställning med dans, ljuvlig musik, jonglering), Red Pants med Felix & Philo (dans, musik, akrobatik) och Dekula band (svängig konsert influerad av african rumba, salsa, reggae, jazz, blues med mera).

Konsten är en del av sommarplatserna

Varje år väljs ett antal av sommarplatserna ut till att också erbjuda spännande konstverk till alla stockholmare och besökare. I år finns konstverken på sex platser: Gubbängens torg, Gustav Adolfs torg, Malmskillnadsgatan, Odenplan, Svartensgatan och Strömmen mellan Strömbron och Norrbro.