Pumptrackbana invigd i Skara

Foto: Scenska Cykelförnundet

Den tidigare udda cykelsporten pumptrack växer så det knakar. Under torsdagseftermiddagen invigdes ytterligare en ny, stor pumptrackanläggning. Samtidigt blev det klart att 2022 års SM i pumptrack kommer att gå just på denna bana. Tre Berg CK arrangerar.

 

Redan 16–17 juli ska SM köras i Skara efter att såväl kommunen och klubben har jobbat hårt för att få banan klar till och med tidigare än beräknat. Den är 190 meter lång och finns i Petersburgs friluftsområde. Det är ett extra stort lyft att det finns en bra belysning till banan.

bild
Foto: Scenska Cykelförnundet

”För att vara en så pass liten kommun satsas det mycket på idrotten och nu när vi har gått från att ha 10–15 cyklister på ungdomsträningarna till 50–60 plus att vi har sett utvecklingen med spontanidrott kändes det rätt att driva på för en pumptrackanläggning även i Skara. De är ett så lågt insteg med pumptrack som passar för att aktivera folk i alla åldrar”, säger Alexander Wetterhall, som är projektledare i Tre Berg CK för anläggningen samt blir tävlingsledare för SM.

Det blir andra gången som det hålls ett SM i pumptrack som Svenska Cykelförbundet satsar på med en egen förbundstränare i Filip Svanberg.

”Sporten kan verkligen vara utvecklande för cykelkontroll även för cyklister som redan håller på med MTB och landsväg – och så står där året om med dessutom bra belysning.