Besöksrekord hos SkiStar i påsk

foto Skistar

Intresset att spendera påsken i fjällen har varit större än någonsin i år och flera tidigare besöksrekord hos SkiStar har slagits. Nu återstår de traditionsenliga och populära avslutningshelgerna när vintersäsongen går mot sitt slut, bland annat den kombinerande musik- och skidfestivalen Åre Sessions som äntligen är tillbaka med en imponerande lineup med Sveriges mest intressanta artister just nu. Det fina vädret ser också ut att hålla i sig.

- Aldrig tidigare har vi sett ett så stort intresse att besöka oss under påsken som just i år. Bara på långfredagen hade vi totalt över 70 000 skidåkande besökare* på våra destinationer, vilket är vår högsta notering någonsin. Fint väder, goda snöförhållanden, bra skidåkning och ett sug efter roliga och underhållande utomhusaktiviteter tillsammans i fjällen har bidragit till succén, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar.

Både SkiStar Åre och Vemdalen nådde rekordnivåer under långfredagen med 18 000 respektive närmare 12 000 skidåkande besökare, SkiStar Sälen nådde sitt högsta någonsin en skärtorsdag med över 14 000. SkiStar Trysil och Hemsedal är glädjande nog tillbaka på samma nivåer som innan pandemin - 11 april slog SkiStar Trysil rekord med 9 600. 

Fullt med aktiviteter och evenemang avslutar vintersäsongen

Med mindre än två veckor kvar av vintersäsongen hos SkiStar Åre pågår förberedelserna för fullt inför Åre Sessions den 28 april – 1 maj 2022. Konceptet av festivalen är enkelt: besökarna får en festivalbiljett på köpet av ett SkiPass**. I år bjuds även ett antal besökare på skidskola och skidhyra hos SkiStar, där det är först till kvarn som gäller. Åre Sessions har lyckats bli ett hett namn i musiksverige.

Intresset är enormt stort för efterlängtade Åre Sessions och flera av våra andra avslutningsevent i både Sverige och Norge. Extra glädjande är även att festivaltåget till Åre är fullbokat, vilket visar att många väljer att resa klimatsmart i år. Det har varit en fantastisk säsong och efterfrågan på att kombinera skidåkning med underhållning i världsklass är större än någonsin, säger Fredrik Rydén, event- och konceptchef på SkiStar.