Europas tredje största friidrottsarena - Eva Lisa Holtz Arena står klar!

Eva Lisa Holtz Arena syns längt upp i bilden på Solstadens sportcenter. Foto: Karlstads kommun

Eva Lisa Holtz Arena inom Solstadens sportcenter är färdig! Det firas med att arenan fylls med olympier, världsrekordhållare och svenska mästare och provar på vad den stora toppmoderna arenan har att erbjuda.

Khaddi Sagnia, en av världens bästa längdhoppare, gästar invigningen och instruerar de inbjudna gästerna i längdhopp. Gästerna får också kasta spjut med Patrik Bodén, hoppa höjd med Sofie Skoog och Stefan Holm, testa starter med riktig startpistol och utmana Sveriges snabbaste man Henrik Larsson ur blocken.

Man kan dessutom prova stavhopp, tresteg, kurvlöpning, häcklöpning, flygande 30, hinderbana (OCR), kula, vikt, slägga och diskus. Framtidens stjärnor från If Göta och friidrottsgymnasiet finns också på plats för att prova alla delar av arenan.

Helt i trä och med solceller

Europas tredje största friidrottsarena är unik eftersom den är byggd helt i trä. Den är byggd med en limträstomme och ett bjälklag av korslimmat trä, allt är närtillverkat. Takstolarnas spännvidd är hela 58 meter! På taket är 250 kvadratmeter solceller monterade som kommer bidra till energi för arenan. En hållbar arena på många sätt.

I arenan finns en 200 meter rundbana med sex löparbanor och en rakbana på 100 meter längs ena långsidan. Banorna är certifierade för at kunna hålla större evenemang. Arenan har plats för totalt 1700 personer.