Hallbyggarna Jonsereds levererade prisvärd och flexibel tälthall till innovativa Gullspång Arena

Flera lokala föreningar i Gullspång hade under många år varit i behov av en hall för att kunna utöva sina idrotter. Lösningen blev att flera föreningar gick ihop för att bygga en gemensam anläggning, en flexibel och mångsidig idrottshall i form av en tälthall levererad av Hallbyggarna Jonsereds.

–Vi är sex lokala föreningar som gått ihop i det här projektet: fotboll, skytte, boule, bordtennis, tennis och innebandy. Alla gymnastiklokaler i samhället var för små och behovet av en riktig hall för inomhusidrott var därför stort. Jag har arbetat med det här sedan vi startade den gemensamma ekonomiska föreningen 2015. Under åren har det varit mycket diskussioner om olika alternativ, budget och finansiering, men i oktober 2021 kunde vi äntligen påbörja byggnationen av Gullspång Arena, säger Ulf Gustafsson, ordförande i Gullspång Arena Ekonomisk Förening.

bild
Gullspång Arena mäter (B x L) 30 x 70 meter och den invändiga byggnaden är på (B x L) 30 X 30 meter i två plan.

Isolerad och flexibel tälthall

Investeringen möjliggjordes av flera finansiärer, däribland Gullspångs kommun, Riksidrottsförbundet, Allmänna arvsfonden och en privat donator, Christer Brandberg.

–Lösningen vi fastnade för är en isolerad tälthall från Hallbyggarna Jonsereds på 2100 kvadratmeter med 7 meter i takhöjd, som står uppställd bredvid idrottsplatsen Gullmovallen. Inne i tältet bygger vi olika lokaler, såsom en idrottshall med läktare, skyttelokaler, boulebanor, konferenslokal och café, säger Ulf Gustafsson.

bild
Ulf Gustafsson, Gullspång Arena Ekonomisk Förening

Hallbyggarna Jonsereds – Ledande leverantör av tälthallar i Norden

Att anlägga en tälthall är en prisvärd och flexibel lösning som går mycket snabbt att leverera och etablera. Hallbyggarna Jonsereds har över 50 års erfarenhet och har genomfört fler än 18 000 hallprojekt över hela landet.

–Jag skickade förfrågningar till tre olika leverantörer. Hallbyggarna Jonsereds svarade omedelbart medan en av de andra svarade först tre veckor senare och den sista inte alls, säger Ulf Gustafsson.

–Detta projekt var unikt i sitt slag då så många olika verksamheter skulle samlas under samma tak. Hallbyggarna Jonsereds har stor erfarenhet av att leverera idrottshallar med utomordentligt gott resultat och det var viktigt för oss att slutanvändarna av hallen var nöjda med oss, både under projektfasen och med slutprodukten, säger Ulf Rohdin, operativ chef på Hallbyggarna Jonsereds.

Höll nere kostnaderna med ideellt arbete

För att hålla nere kostnaderna sker mycket av planering, projektledning och byggnation med ideellt arbete medan man i möjligaste mån anlitat lokala företag för installation av el, VVS, värme och ventilation.

- Det som var lite speciellt i det här projektet var belysningen vid de tolv skyttebanorna. Här hade man höga luxkrav vid måltavlorna samt placeringen av armaturerna, för att förhindra påskjutning. All belysning i arenan är DALI-styrd, för att ha möjlighet att sektionera, dra ner ljusvärdet och på så sätt kunna spara energi, säger Ulf Rohdin.

Läs mer om Hallbyggarna Jonsereds hallar HÄR!

 

bild