Folkpool rekryterar Sara Widegren till vd

Sedan årsskiftet är Sara Widegren verkställande direktör för Folkpool AB och därmed företagets första externa vd. Foto: Folkpool

Sedan årsskiftet är Sara Widegren verkställande direktör för Folkpool AB och därmed företagets första externa vd. Året 2021 passerade moderbolaget 500 miljoner i omsättning och vid en sammanräkning av alla 32 butiker är försäljningen till kund ca 1 miljarder kronor.

Sara Widegren är sedan årsskiftet verkställande direktör för Folkpool AB och därmed företagets första externa vd. Folkpool är sedan starten 1968 ett familjeföretag och har nu fyra delägarfamiljer. 2021 passerade moderbolaget 500 miljoner i omsättning och vid en sammanräkning av alla 32 butiker är försäljningen till kund ca 1 miljard kronor. På 15 år har bolaget i princip femdubblat sin omsättning. Sara Widegren har varit marknadschef på Folkpool sedan 2015 och vice vd från 2018.

 – Med tanke på den takt vi har haft de senaste fyra fem åren, behöver man ha varit med ett tag och förstå vad vi har skapat. Jag är övertygad om att Sara är rätt person att föra bolaget vidare. Hon har erfarenheten, uthålligheten och stabiliteten, säger Benny Johansson, tidigare vd, nu ordförande och finanschef för Folkpool AB.

 Folkpools vision är en badkultur med vatten för rekreation och välbefinnande i varje svensk trädgård, att man umgås och skapar traditioner även kring poolen.

 – Vi är övertygade om att människor mår bättre i kontakt med vatten och jag vill vara med och driva arbetet med badkulturen framåt tillsammans med alla partners, medarbetare och kunder. Jag trivs i miljöer som är i ständig utveckling och i den här branschen finns det gott om utmaningar och möjligheter, inte minst när högsäsongen för pooler är igång och allt ska hända på kort tid. Det står aldrig still, säger Sara Widegren.
 Bolaget har kompletterat försäljningen i butik med tjänster för underhåll och reparationer och arbetar nu med att hitta produktion och leverantörer på närmare håll. Att minimera transporter och utforska alternativa material som är bra för miljön står högt upp på listan för Sara Widegren.

 –Vi vill hjälpa kunden att göra de bästa miljövalen när de ska köpa pooler och spabad. Som vd ser jag fram emot att utveckla arbetssätt där vi kan påverka leveranskedjan bakåt ner till råvarunivå och därifrån hitta effektiva strukturer. Ett steg på vägen är att vi har startat egen linertillverkning i Sundsvall istället för att transportera alla liners från Frankrike.
 Företagets samhällsengagemang är något som Sara brinner för.

 – Sedan 2018 har vi arbetat med Solvatten som ger människor i utsatta områden i världen tillgång till rent vatten. Vi samarbetar också med Svenska Livräddningssällskapet kring vattensäkerhet. Ett nytt samarbete 2022 är med Nordens Ark där Folkpool levererar reningsutrustningen till bassänger för utrotningshotade sköldpaddor. Detta är frågor som ligger både Folkpool och mig varmt om hjärtat, avslutar Sara Widegren.