E-sportliga inom schack har premiär – Svenska Schackligan

Foto: Jeshoots/Unsplash

Som tidigare meddelats har Fragbite Groups dotterbolag Fragbite AB ingått avtal med Sveriges Schackförbund om att starta upp en e-sportliga inom schack – Svenska Schackligan. Som en del i denna satsning har Fragbite även ingått ett samarbetsavtal med Chess.com, som är världens största schackplattform online med över 75 miljoner medlemmar.

Turneringen som produceras av Fragbite kommer att spelas på Chess.com, som är partner till Svenska Schackligan. Turneringen är öppen för alla och det är gratis att delta.

- Det är väldigt roligt att tillsammans med Sveriges Schackförbund äntligen lansera vår nya satsning. Vi har fått riktigt bra respons hela vägen, redan kort efter tillkännagivandet har ett stort antal deltagare anmält sig och inkluderar både kända svenska schackspelare mixat med folk från e-sportscommunityt. Vi ser fram emot att bygga e-sportkoncept inom schack i Sverige, men vår plan är att fortsätta bygga denna tävling utanför Sveriges gränser, säger Daniel Pereaux, VP E-sports Fragbite Group.