Nytt samarbete inleds av OBOS och Svenska Fotbollförbundet

Foto: Svenska Fotbollförbundet

OBOS inleder ett nytt samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Det nya partneravtalet sträcker sig över flera år och innefattar bland annat ett engagemang i satsningar som ”Fotbollsskolan – Lira Blågult”, ”Fotbollsskolan i idrottssvaga områden” samt initiativet ”Plus 10 000” som syftar till att få ännu fler tjejer och kvinnor att bli tränare och ledare inom fotbollen.

OBOS, en av Norges och Sveriges ledande bostadsutvecklare, har sedan 2018 varit engagerade i svensk elitfotboll genom avtal med föreningen Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam. Bland annat är OBOS titelpartner för OBOS Damallsvenskan, presenting partner för Superettan samt partner för Allsvenskan.

Genom det nya avtalet med Svenska Fotbollförbundet utökar OBOS sitt engagemang för svensk fotboll, och den här gången handlar det om satsningar på jämställdhet samt barn-, bredd och ungdomsfotbollen.

- Vi har stort fokus på att stödja samhällsprojekt. Vi vet hur mycket gott människor och föreningar runt fotbollen gör för samhället, och Svenska Fotbollförbundet når verkligen ut brett med det. Som medlemsägt företag är det här ett sätt för OBOS att ge tillbaka till samhället samtidigt som vi förbättrar vårt erbjudande till medlemmarna, säger Christian Alehagen, chef Varumärke och Samhällsansvar på OBOS.

Det nya avtalet inleds 1 januari 2022 och sträcker sig över flera år. Avtalet innebär att OBOS blir officiell partner genom sitt engagemang i tre delar av Svenska Fotbollförbundets verksamhet. Fotbollsskolan – Lira Blågul, Fotbollsskolan i idrottssvaga områden samt initiativet Plus 10 000.

- Alla dessa initiativ är viktiga för utvecklingen av svensk fotboll, och även av vårt samhälle. Vi är jätteglada att OBOS vill vara med och möjliggöra att ännu fler barn och ungdomar kommer i rörelse och att fler tjejer och kvinnor engagerar sig i fotbollen. Det är till stor del tack vare våra samarbetspartners som vi kan genomföra våra satsningar. Inom ramen för vårt samarbete kommer vi också att erbjuda OBOS medlemmar förmånliga erbjudanden, säger Stefan Abelsted, affärsansvarig på Svenska Fotbollförbundet.