Premiär för isbanan på Stora torget i Karlstad

Foto: Karlstads kommun

Den 340 kvadratmeter stora isbanan består av en påstigningsyta som är 10x10 meter och en slinga som är 80 meter lång. Under den spolade isytan ligger det kylslingor som klarar upp till 8 plusgrader. En blåsorkester från Kulturskolan ackompanjerade teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C) och kultur- och fritidsnämndens ordförande Johanna Larsson (M) när de tog ett premiärvarv på den nylagda isen. Snön föll sakta över isen och den nya banan fungerade riktigt bra.

- Det blev ett bra premiäråk så nu välkomnar vi alla Karlstadsbor och besökare att testa några varv på banan i vinter, sa Henrik Lander.

Låna skridskor på plats alla dagar

Isbanan kommer vara öppen dygnet runt alla dagar i veckan, med undantag för röda helgdagar. Nytt för i år är att det går att låna skridskor och hjälm på plats genom ett samarbete med Fritidsbanken. Utrustningen lånar du helt gratis i en av de gula bodarna på torget, som är bemannad vardagar 12-18 och helger 10-18.

- Vi är jätteglada att vi genom Fritidsbanken har möjlighet att låna ut utrustning i år, så att isbanan kan vara en plats för alla som vill ta sig en åktur, säger Johanna Larsson.

Musik för alla åkare

En annan nyhet är att musik kommer att spelas dagligen i anslutning till isen mellan klockan 11-19. Isbanan kommer att stå på Stora torget till den 6 mars 2022.