Kungsbergets säsongspremiär - Rekordmånga backar öppna

Foto från tidigare säsong. Foto: Kungsberget

Hela tio backar, sex liftar och tre åkband var öppna redan under premiärhelgen, vilket är fler än någonsin.

– Jag kan inte minnas när vi hade så här bra förutsättningar sist. Tack vare kylan den här och förra veckan har vi kunnat producera massor av snö och nu ser vi fram emot att välkomna gästerna, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

– Om bokningarna fortsätter i samma tempo kan vi gå mot en rekordsäsong, men det är för tidigt att säga.

Vaccinpass på after ski
Kungsberget påverkades, precis som alla andra skidanläggningar, rejält av covid-19 förra säsongen. Nu återgår man till en mer normal verksamhet, även om vissa åtgärder kommer att finnas på plats.

– Vi följer hela tiden myndigheternas beslut och rekommendationer. Den största förändringen den här säsongen är att gästerna behöver visa upp vaccinationsbevis på vår after ski.

Massor av nyheter inför säsongen
Kungsberget har inför säsongen satsat en hel del på nyheter, till exempel får den gröna backen Rundturen en ny avslutning och det blir ett nytt åkband i barnområdet. I år kommer det dessutom att finnas en logistikavdelning med ett stort fokus på utkörningsservice till gästerna, allt från matkassar till skidutrustning. Men den kanske största nyheten av dem alla är den nya parken på sydsidan som ersätter parken som tidigare var belägen i Familjebacken.

– Istället för traditionella linjer har vi valt att bygga och anpassa den nya parken efter miljön och naturen i backen, med olika vägar mellan hopp, rails och boxar. Inget åk blir det andra likt.

Kungsberget drabbades hårt av regnovädret i Gästrikland i augusti, men ur något ont kommer alltid något gott. Två av restaurangerna som förstördes i översvämningen har renoverats inför säsongen och man passade dessutom på att bygga en ny servering, Fröjds Bar och Balkong.

– När vi ändå behövde göra om passade vi på att tänka om och förbättra många saker i lokalerna. Vi har slitit in i det sista, men nu är allting återställt.