Assemblin i samarbete med Rally Sweden

Foto: Rally Sweden

Rally Sweden har en vision om att vara ett helt klimatneutralt sportevenemang. 2022 blir tävlingen först ut i global motorsport med att kombinera hybridmotorer med fossilfria bränslen. Installation- och serviceföretaget Assemblin är stolt partner och kommer i samband med evenemanget visa upp det unika laddkonceptet Assemblin Charge.

Rally Sweden äger rum i Umeå 24–27 februari 2022. Som partner till Rally Sweden kommer Assemblin i Umeå stå för samtliga installationer som krävs för att genomföra arrangemanget.

– Det är jättekul att rallyt har flyttat till Umeå, här har vi bra förutsättningar och närheten till den här typen av arrangemang. Rally Swedens målsättningar ”zero fossil, zero incidents, zero waste” går också helt i linje med våra egna hållbarhetsambitioner, och vi delar samma syn på innovationer och nyfikenhet på nya lösningar. Assemblins vision är att skapa smarta och hållbara installationslösningar, och det kommer vi att bidra med även här, säger Patrik Lundström, Assemblin El i Umeå.

– Med tydliga strategier och en nyfikenhet för forskning vill Rally Sweden arbeta för att minska motorsportens påverkan och inspirera hela den internationella motorsportbranschen att bli mer hållbar. Om vi inte ställer om till ett hållbart arrangemang har vi inget rally i framtiden. Vi kommer dock inte att kunna nå våra ambitioner själva, utan vi behöver samarbetspartners som delar vår syn på hållbarhet, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.