Interaktiv lekutrustning lär kommande generationer om hållbar energi

Med EnergiHandtaget blir det tydligt hur mycket energi som går åt till att t.ex. ladda mobilen. Foto: Woodwork

Miljö och energi är mer aktuellt än någonsin. Företaget Woodwork har flertalet produkter som kan främja lärande och undervisning om hur energi fungerar. Barnen kommer att växa upp i en värld med klimatförändringar och dess konsekvenser. En ökad förståelse för detta kan hjälpa barnen förstå sig på världen och hur människan, individen och gruppen kan påverka vår värld tillsammans.

Woodwork har produkter som kan medverka till utbildning samtidigt som barnen får göra det de tycker är kul, nämligen att leka. I samband med att barnen använder de här interaktiva produkterna utvecklas deras motoriska färdigheter samtidigt som det ger ökad förståelse för energi och miljö och hur de hänger ihop.

Stort urval av produkter
Exempelvis finns en spelsockel med fyra olika spel som tränar både kognitiva- och sociala färdigheter när flera personer spelar samtidigt. Logopeder menar att spel främjar barns sociala utveckling då man måste tolka den andres uttryck samt interagera med motspelaren. En spelsockel är dessutom det perfekta tillägget till dem som vill skapa fokus på rörelse, teknologi och hållbar energi. Den är enkel och användarvänlig och spelen startas genom att trampa på pedalen för att skapa den ström som behövs.

EnergiHandtag
Med de interaktiva energihandtagte kan du skapa ström för att ladda din mobil med hjälp av rörelseenergi – mer miljövänligt blir det inte! Energihandtaget tar lite plats och är därför lättplacerat. Ta tag i handtagen och använd energin till aA ladda mobilen, tända en lampa eller kanske ladda din bärbara dator. Skillnaden på hur mycket energi som går åt för att få en vanlig lampa att lysa jämfört med en lågenergilampa blir tydlig. Det är en av anledningarna till att handtagen är perfekta att använda i undervisning. Energihandtaget har en solid och robust konstruktion i stål och därför särskilt passande till lekplatser och offentliga utemiljöer.