Vintercykelutmaning i Örebro arrangeras av Klimatsmart vardag

”Vintercykelutmaningen har varit väldigt populär genom åren, bara förra vintern ersattes 158 mil bilresor med cykel.” Foto: Svenska cykelstäder

Nu är det dags för årets vintercykelkampanj! Med rätt utrustning och rätt kläder går det bra att cykla året om, oavsett väder. Klimatsmart vardag söker nu örebroare som vanligtvis inte cyklar året runt, men som vill försöka och samtidigt vill delta i årets vintercykelutmaning.

Utmaningen är en repris från tidigare vintercykelutmaningar då totalt 430 örebroare fått chansen att testa vintercykling. Senast 2020 antogs utmaningen av ett 90-tal örebroare. I år är det femte gången som Klimatsmart vardag ordnar vintercykelutmaningen.

– Vintercykelutmaningen har varit väldigt populär genom åren, bara förra vintern ersattes 158 mil bilresor med cykel. I år testar vi samma framgångsrika koncept igen där vi ger 135 örebroare chansen att delta med målet är att fler väljer att cykla året, säger Andreas Sävenstrand, miljöstrateg på Örebro kommun.

Årets vintercykelutmaning sker ihop med Stadsmiljö- och Trafikenheten.

Vintercykelutmaningen
Syftet med vintercykelutmaningen är att främja hållbara resvanor i Örebro kommun. För att delta ska man bo i Örebro kommun och vanligtvis inte cykelpendla till jobbet eller skolan på vintern. Deltagarna i utmaningen förväntas cykla minst tre dagar i veckan.

Den som vill vara med i utmaningen fyller i intresseanmälan genom en enkät på Klimatsmart vardags webb. Anmälan är öppen från den 10 november till den 21 november. De som blir antagna till utmaningen får dubbdäck till framhjulet på cykeln och allmän service. Deltagarna får sedan behålla dubbdäcket när utmaningen är slut. Antalet deltagare är begränsat.