Sportcenter byggs av Wästbygg i Lund

Bild: Wästbygg

Wästbygg har tecknat avtal med Hemsö Fastighets AB om att bygga ett Sportcenter i Lund, en 6 500 kvm stor anläggning med gym, idrottshall, gruppträningssalar, padelbanor och garage. Ordervärdet uppgår till cirka 100 mkr.

Hyresgäst i lokalerna blir Nordic Wellness som, förutom att driva gymmet och padelhallen, kommer att upplåta lokaler för idrottsundervisning till närliggande skolor samt till föreningsverksamhet.

Anläggningen ska uppföras i norra delen av S:t Larsparken i Lund och kommer att fungera som en entrébyggnad in till parken från norr. Den har därför utformats med hänsyn till parkens natur- och kulturvärden samt till omkringliggande bebyggelse. För att ytterligare förstärka anläggningens miljöprofil ska den certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Byggstart planeras till december 2021 och den ska vara klar för inflyttning i januari 2023.

– Vi tackar Hemsö för uppdraget. Sportcentret är en fin och genomtänkt anläggning som vi ser fram emot att få bygga. Detta blir vårt fjärde kommersiella projekt på kort tid i region Syd, vilket vi ser som ett gott betyg på den satsning vi nu gör inom detta segment på marknaden kring Malmö och Lund, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.