Padelverket byter namn till Padel United

Bild: Padel United

I april 2021 blev Padelverket en del av Padel United och nu har övergången fullbordas till ett bolag under samma namn. Med kraften från två starka aktörer i Stockholm som går samman hoppas man kunna göra padel tillgängligt för alla och erbjuda en ännu bättre padelupplevelse.

Genom sammanslagningen blir Padel United Stockholms största padelaktör och man skapar än bättre förutsättningar för att tillgängliggöra sporten för alla. Förutom att namnbytet sker kommer också Padelverkets hallar att rustas upp både interiört och exteriört för att gå i linje med Padel Uniteds varumärke. Den gemensamma plattformen skapar också möjligheter till nya förbättrade seriespel, utvecklad ungdomsverksamhet med ny föreningsstruktur samt satsningar på nya typer av medlemskap.

- Padelverket har varit en del av Padel United under en tid nu och vi har gemensamt jobbat med förberedelserna för att skapa mervärde och en ännu bättre padelupplevelse inför skiftet. Det känns väldigt roligt att nu kunna vara en stor padelfamilj där allas hjärtan slår lika mycket för padel, säger Niklas Harging, vd Padel United.

Padelverket har idag aktiva hallar i Spånga, Botkyrka och Älvsjö. Dessa kommer från och med 12/9 byta namn och heta Padel United Spånga, Padel United Botkyrka och Padel United Älvsjö. Namnbytet påverkar inte befintliga medlemmar hos Padelverket, utan det är fortsatt samma fina verksamhet i hallarna; klippkort, seriespel, abonnemang, sponsorskap och andra upplägg fortsätter att gälla enligt avtal. På sikt hoppas vi däremot kunna erbjuda ännu attraktivare upplägg och erbjudanden. I och med skiftet gäller även de nya namnen på sociala medier, hemsida och på Matchi.

- Det känns väldigt spännande att nu bli en del av Padel United på riktigt i och med namnbytet. Nu kan vi verkligen jobba tillsammans under parollen ”Sveriges största padelhjärta” och vi ser fram emot en första vecka med roliga happenings i hallarna för att fira namnbytet, säger Joakim Borell, styrelseledamot Padelverket.

Efter namnbytet har Padel United 7 hallar och 76 banor i Stockholm och totalt 28 hallar och 255 banor runt om i Sverige.

Om Padel United och Padelverket
Padel United grundades 2018 av bröderna Markus och Rikard Hellqvist. Under 2021 har Padel United slagit samman med både Padelverket, Padel Crew och Padel Center. Verksamheten är nu en av Sveriges största och finns i Västerhaninge, Rosersberg, Stockholmsmässan, Älvsjö, Spånga, Botkyrka, Göteborg, Malmö̈, Landskrona, Ängelholm, Falkenberg samt Helsingborg. Det finns en tydlig målsättning att padel ska tillgängliggöras för alla och att hallarnas kvalitet ska förbättras samt att utveckla seriespelet vidare. I dagsläget driver Padel United 28 anläggningar och 255 banor.

Padelverket grundandes 2016 och är sedan tidigare en av Stockholms största aktörer inom padel. Tillsammans delar dem vision att bredda gruppen av spelare och göra padeln tillgänglig för alla.