Teknikbanor, hopp och roliga cykelleder sätter Säter på cykelkartan

Bild: Södra Dalarnas Sparbank

CK Naténs satsning på att utveckla tränings- och tävlingsarenan Säter MTB Arena ger frukt. Intresset bland cyklister är stort och allt fler hittar till arenan som numera är en av destinationerna i Biking Dalarna. Idag kan klubben stoltsera med 3 fullånga skyltade leder i olika svårighetsgrad samt en kortare avsedd för barn.

- Tanken har varit att skapa ett område som passar många kategorier av cyklister, såväl unga som gamla. Svårighetsgraden på lederna är varierande men en utgångspunkt har varit att lederna till stor del ska gå på naturlig stig säger Mikael Spjut, projektledare CK Natén.

- Vi är otroligt stolta över vår arena och vilket gehör den får. Vi har ett större engagemang i klubben och många fler barn och ungdomar som vill cykla. Vår satsning kom helt rätt i tiden och cykelintresset ser bara ut att öka. Målet är att ge våra barn och ungdomar bra och roliga träningsmöjligheter och det har det projektet verkligen bidragit till säger Lars Blomqvist, Ordförande CK Natén.

    CK Natén har själva investerat 40 000 kr och har gjort satsningen tillsammans med Södra Dalarnas Sparbank som beviljat 65 000 kr och Säters kommun som bidragit med 15 000 kr. Utöver det har klubbens medlemmar investerat många ideella arbetstimmar.

    CK Natén bildades 1934 och har under många år organiserat cykling i Säter. De senaste åren har klubbens verksamhet växt kraftigt och idag organiseras träning 2 gånger per vecka med deltagare från 6 år och uppåt. Ett 80-tal barn och ungdomar tränar och tävlar idag i klubben.