Folkpool startar sin första egna linertillverkning i Sundsvall

För att säkra leveranserna och samtidigt minska transporterna, startar nu Folkpool sin första egna linertillverkning i Sundsvall. Bild: Folkpool

En pool på villatomten blir alltmer populärt. Detta har lett till brist på poolkomponenter och längre leveranstider för konsumenten. För att säkra leveranser och samtidigt göra miljön en tjänst genom minskade transporter, börjar Folkpool nu att producera sina egna liners i Sundsvall.     

I takt med att det blir enklare att bygga pool, samtidigt som de blir allt billigare i drift, är det fler som vill ha en egen pool hemma i villaträdgården. Detta inte bara i Sverige utan i hela Europa, vilket har lett till brist på poolkomponenter. För att inte vara beroende av externa producenters många gånger långa produktionstider, startar Folkpool nu sin första tillverkningsanläggning av liners. Anläggningen är belägen i Sundsvall och har fullt fokus på att tillverka liners för den svenska marknaden. Produktionen startar redan i mitten av juni 2021 för direkta leveranser, med full kapacitet år 2022. 

För att garantera en hög kvalitet på Folkpools egentillverkade liners har man rekryterat två av Sveriges mest erfarna linertillverkare. Jörgen Rehn och Mikael Strömberg är sedan den 1 mars anställda i Folkpoolskoncernens systerbolag, Poolartiklar i Sverige AB.

– Tack vare korta beslutsvägar kommer det att bli enklare att tillgodose kundernas önskemål och det blir även lättare att kvalitetssäkra. Folkpools liners kommer även fortsatt att vara av högsta kvalitet, berättar Jörgen Rehn. 

När det gäller priset på liners till konsument är man naturligtvis som andra beroende av utvecklingen av råvarupriser, men i dagsläget ser man inga stora förändringar. En egen linerproduktion i Sverige är även en stor fördel ur miljösynpunkt.

– Utöver att garantera våra kunder högkvalitativa liners och bra leveranstider är detta även miljömässigt ett steg i rätt riktning. Vi vill producera delar till våra pooler på nära håll för att slippa långa transporter, säger Benny Johansson, vd på Folkpool.

I framtiden räknar man med nya spännande utvecklings- projekt inom produktkategorin liners. Tanken är även att andra pvc-baserade poolprodukter som till exempel poolskydd ska tillverkas i fabriken i Sundsvall. Inom 10 år räknar Folkpool med att ha runt 10 anställda i bolaget och omsätta 25 miljoner kronor.