Järnvägsparken i sin nya utformning återinvigd

Äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner och trafikborgarrådet Daniel Helldén klipper band vid invigningen av Järnvägsparken. Foto: Lennart Johansson.

Nu är Järnvägsparken invigd av Stockholms stads projektledare Fariba Daryani, trafikborgarrådet Daniel Helldén, äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner, Fredrik Lindstål från Glad stad och Patchwork Jazz Band.

 

bild
Patchwork Jazz Band spelar under invigningen av Järnvägsparken. Foto: Lennart Johansson

Järnvägsparken skapades som en grön oas i staden i samband med att Stockholms Centralstation byggdes på 1870-talet. Idag är parken en plats där många passerar dagligen men av den forna grönskan finns det inte mycket kvar. Men nu får parken äntligen en uppfräschning och under sommaren kommer den att vara mer inbjudande än på länge. Under 2022 kommer Stockholms stad att utveckla parken ytterligare för att den ska vara en trygg plats som bjuder in till vistelse. Det ska även finnas möjlighet till aktiviteter, kultur och evenemang i parken.

 

bild
Järnvägsparken. Foto: Lennart Johansson.

–Järnvägsparken är med sitt centrala läge en angelägenhet för alla som reser till och rör sig kring Stockholms centralstation. Nu får de en anledning att stanna upp och njuta av konst och mat, säger Fariba Daryani, projektledare för Järnvägsparken.

 

bild
Järnvägsparken. Foto: Lennart Johansson.

 

Den nya utformningen av Järnvägsparken har tagits fram i samarbete mellan trafikkontoret, Norrmalms stadsdelsförvaltning och Glad stad. På plats i Järnvägsparken finns foodtrucks, café, möbler, växter och konstutställningen Metamorfos skapad av ungdomar i samverkan med ARTmovement och som skildrar reflektioner kring pandemin och hur den påverkat ungdomarna själva.

 

bild