"Aktivitetsboxar" placeras ut i Karlstad

Christer Fredholms aktivitetsboxar ska placeras runt om i Karlstads kommun. Bild: Karlstads kommun

Hjärnan bakom aktivitetsboxarna är studenten Christer Fredholm som vann ett jobb inom koncernen Karlstads kommun med sin idé med aktivitetsboxar.

Under februari och mars fick heltidsstuderande på Karlstads universitet möjlighet att tävla om ett jobb inom koncernen Karlstads kommun. Tävlingsbidraget skulle bestå av en idé på hur personen ville göra Karlstads kommun till en bättre plats. Kampanjen gick under namnet ”vinn ett jobb”.

Christers ambition med aktivitetsboxarna är att skapa möjligheter för gemenskap och fysisk utomhusaktivitet. I boxarna kommer det finnas ett varierande utbud som går att utföra på parkernas gräsytor, som kubb, badminton och fotboll.

Kravet för att medverka i tävlingen var att idén skulle bidra till utvecklingen av Karlstad och att den skulle rymmas inom koncernens ansvarsområden eller verksamheter. Christers idé hamnade under kultur- och fritidsförvaltningen som med stöd från Karlstads Energi AB och Fritidsbanken gjort det möjligt att genomföra idén.

Boxarna kommer att flyttas runt på olika ställen i kommunen, bland annat Vålberg, Molkom, Väse, Sandgrundsudden och Gubbholmen.