Peab har fått uppdraget bygga Uddevallas nya simhall

Illustration: We Group

Peab har fått uppdraget att bygga en ny simhall på Rimnersområdet i Uddevalla. Beställare är Uddevalla kommun och kontraktssumman uppgår till 350 miljoner svenska kronor.

Den nya simhallen ska bland annat innehålla en 50-meters bassäng med 10 banor, bassäng för simundervisning, SM-standard för 25-meterstävlingar, barnbassäng samt hoppbassäng integrerad i 50-metersbassängen. 

– Vi har arbetat tillsammans med Uddevalla kommun i ungefär ett års tid med att ta fram handlingar och underlag för den nya simhallen. Nu ser vi fram emot att sätta spaden i backen för simhallen som kommer att bli ett riktigt fint tillskott för Uddevalla, säger Magnus Wedholm, biträdande regionchef på Peab.

Projektet genomförs som en totalentreprenad i partnering vilket innebär att Uddevalla kommun och Peab först skrev ett kontrakt om att utreda, planera och projektera fram underlaget för simhallen. Det kontrakt som nu tecknats gäller för själva byggnationen av den nya simhallen.

– Efter ett väl genomfört arbete och med ett bra samarbetsklimat under Fas 1 kan vi konstatera att vi håller oss inom budget och följer tidsramarna i projektet. Då Uddevallas nya simhall är mycket efterlängtad av Uddevallaborna känns det bra att vi nu kan planera för ett första spadtag, säger Torgny Hübert, projektledare på Uddevalla kommun.

Peab har de senaste åren byggt ett flertal badhus runt om i landet och samlat på sig erfarenheter som tas till vara i arbetet med Uddevallas nya simhall. Delar av organisationen har precis avslutat om- och tillbyggnaden av badhuset Älvhögsborg i grannkommunen Trollhättan, vilket är värdefullt i ett så komplext projekt som att bygga en simhall.

Uppdraget är en totalentreprenad i partnering med byggstart sommaren 2021. Målet är att ta anläggningen i drift sommaren 2024.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2021.