Antikrundan kommer till Krägga Herrgård i sommar

Bild: Magnus Liam Karlsson/SVT

Krägga Herrgård i Håbo kommun blir en av de sex platser som får besök av Anne Lundberg och 21 av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans Sverigeturné sommaren 2021. Programmet var planerat att besöka herrgården redan förra sommaren, men hela turnén blev då inställd på grund av pandemin. Nu blir besöket av, men riktigt hur inspelningen kommer att gå till bestäms i sommar.

- Vi är väldigt glada att vi törs åka ut i år överhuvudtaget med tanke på corona. Vi kommer att anpassa vår produktion utifrån de restriktioner som råder i sommar och kommer att till största del behöva ha förbokade värderingar. Om myndigheterna tillåter folksamlingar i sommar – vilket vi hoppas - så kan vi öppna upp för köer och spontana besök precis som ett vanligt år, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008.

 

bild
- Vi blev väldigt förtjusta i miljön på Krägga, det är en otroligt vacker plats med sin gula herrgård alldeles vid vattnet. Håbo ligger ju också hyggligt nära både Stockholm och Uppsala, säger Pernilla Månsson Colt. Nu hoppas vi bara på vackert väder, vaccin och att smittspridningen går ner.

Inget annat faktaprogram i svensk television har så höga siffror som Antikrundan med sina 1,5 miljoner tittare i genomsnitt. Säsongen som spelas in sommaren 2021 har premiär i januari 2022 klockan 20:00 i SVT1. Det blir två heltimmesprogram från varje ort.

 

bild
Inspelningen äger rum på Krägga Herrgård, söndagen den 28 augusti. 

Bilder: Krägga Herrgård och Magnus Liam Karlsson/SVT