Victoria Park och Hembla subventionerar sommarsimskola på Järvabadet i Stockholm

Roger Malmquist, Victoria Parks områdeschef i Tensta och Haninge.

För att öka simkunnigheten subventionerar Victoria Park och Hembla sommarsimskola på Järvabadet i Stockholm för de boende i bolagens fastigheter i Tensta och Rinkeby.

I samarbete med Spårvägens Simförening erbjuder Victoria Park och Hembla simskola för barn och ungdomar med föräldrar som bor i bolagens fastigheter i Tensta och Rinkeby till ett kraftigt reducerat pris. Simskolan hålls i 35-minuterspass varje vardag under perioden vecka 26-29. Alla barn mellan 5 och 16 år som inte kan simma längre än 25 meter är välkomna.

Att kunna simma är livsviktigt, vilket gör att den här satsningen bokstavligen kan rädda liv. Simkunnighet spelar även roll för skolgången, eftersom det är ett krav för att få godkänt betyg i Idrott och hälsa. Därför kostar simundervisningen 100 kr per deltagare och fastighetsbolagen står för mellanskillnaden.

– Vi på Victoria Park ser detta som ett viktigt initiativ att stötta. Som fastighetsbolag jobbar vi med och för våra hyresgäster. När vi nu hjälper våra allra yngsta hyresgäster, så bidrar vi även till att förbättra folkhälsan och simkunnigheten. Dessutom så hoppas vi kunna medverka till att fler barn får en rolig upplevelse under sommarlovet, säger Roger Malmquist, Victoria Parks områdeschef i Tensta och Haninge.

– Vi vill att barnen i vårt område ska känna att vi ser dem och att deras trygghet är viktig för oss. Att kunna simma bra skapar extra säkerhet och kan dessutom vara roligt, så vi ville absolut bidra till simskolan. Vi är mycket glada över att få samarbeta med Spårvägen Simförening som har lång erfarenhet av att lära barn i olika åldrar att simma, säger Maria Höglund, områdeschef för Hembla i Tensta och Rinkeby.

 

bild
Maria Höglund, områdeschef för Hembla i Tensta och Rinkeby.

– Simskolan på Järvabadet är ett fantastiskt exempel på när man tillsammans, förening och bostadsbolag i det här fallet, vill göra skillnad på riktigt. Simkunnigheten är låg i området och att barnen får möjlighet att lära sig simma tillsammans med andra är livsviktigt. Victoria Park och Hembla är i och med vårt samarbete med och möjliggör simskola för flera hundra barn i Järvaområdet vilket såklart både vi och alla barn är tacksamma för. Man skulle önska att ännu fler tog efter och förstod vikten av barns rörelse och simkunnighet, säger Jonatan Wik på Spårvägen Simförening.

 

bild
Jonatan Wik på Spårvägen Simförening. 

Bilder: Victoria Park, Hembla och spårvägen