Svensk Innebandy har utsett Gerflor till officiell golvleverantör

Pressbild: Gothia Cup

Golvspecialisten Gerflor blir ny partner till Svensk Innebandy. Avtalet, som bland annat innefattar två golv till utomhusplaner, är skrivet över 2 år.

– Vi har arbetat med golvlösningar för innebandy under flera år och vet vad som krävs för att spelarna ska uppleva golvet på bästa sätt. Ett bra golv kan vara helt avgörande i matcher och vi vet att vi alltid måste leverera på topp för att skapa så bra förutsättningar som möjligt. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Svensk Innebandy, säger Hans B. Fasmer, Sport Manager Nordic på Gerflor.

Gerflor är en erfaren aktör inom innebandyn och ligger bakom golvlösningar i flera arenor runtom i Sverige. Genom sitt eget varumärke Taraflex ser de till att innebandyplaner alltid håller högsta kvalitet.

– Vi vill arbeta aktivt med partners som kan hjälpa innebandyn att skapa återväxt efter pandemin, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

Partnerskapet med Svensk Innebandy innebär bland annat att Gerflor bidrar med golv till två utomhusplaner. Det rimmar väl med de utmaningar Svensk Innebandy står inför – som handlar om att hitta nya vägar fram för innebandyn, locka nya målgrupper och bryta barriärer.

– Vi är oerhört glada att vi har knutit till oss den bästa leverantören för inomhus- och utomhussportgolv. Partnerskapet innebär att föreningar, distrikt och arenor får en möjlighet att inhandla utmärkta golv och på så sätt öka chanserna att locka tillbaka spelare efter pandemin genom flera spelytor. Vi vill arbeta aktivt med partners som kan hjälpa innebandyn att skapa återväxt efter pandemin och där blir Gerflor viktiga. Deras värdegrund som handlar om innovation och hållbarhet är exakt det Svensk Innebandy vill arbeta med också, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

SportCourt grundades 1974 i Salt Lake City, USA, och har vart del av Gerflor sedan 2014. Idag produceras golven i USA och Frankrike och är värdens mest sålda utomhus sportgolv, certifierat för många olika idrotter. SportCourt Powergame+ är rekomanderat av IFF för innebandy utomhus.

SportCourt Powergame+ distribueras av Klubbhuset i Sverige.