Bolt lanserar ny kategori i sin app - beställ "husdjurstaxi"

Bild: Bolt

Får man ta hunden med sig in i taxin? Svaret är utan tvekan ja när transportbolaget Bolt passar på att lansera en ny kategori i sin app som gör det enklare för resenärer att boka en taxibil som tillåter husdjur.

Allt fler svenskar har skaffat hund under pandemin. Enligt Jordbruksverket registrerades drygt 57 000 nya hundar i Sverige 2020. För många människor är ett husdjur en viktig familjemedlem. Men det är inte alltid enkelt att ordna transport med vare sig kollektivtrafik eller taxi för dessa. Därför har Bolt nu skapat kategorin “Husdjur” i sin taxiapp – för att göra resan med ett husdjur både bekvämare och smidigare. Den nya kategorin kommer att finnas tillgänglig i Stockholm och Göteborg till att börja med, med start den 26 april.

– Vi vill att så många människor som möjligt ska kunna ta sig runt i våra städer med hjälp av Bolt. Du behöver inte längre ringa föraren för att se till att din favorit är tillåten i bilen. Både du och din fyrbenta vän kan enkelt åka med, säger Albin Grkovic, Sverigechef för Bolt.

Det finns ingen direkt begränsning av storleken på ett husdjur, men husdjuret måste kunna få plats i resenärens knä, på fordonets golv eller i en transportbur. Bolt-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Alla resor är klimatkompenserade, en del i Bolts större miljösatsning som går under namnet “Green Plan”.