Lidingöloppet ger sig ut på en Sverigeturné med Klövern

Bild: Klövern

Lidingöloppet ger sig ut på en Sverigeturné tillsammans med fastighetsbolaget Klövern. Från Göteborg i väster och Lund i söder till Falun i norr gör Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern nio nedslag under våren och sommaren med start den 19 april. Fram till slutet av augusti besöker den i år digitala loppserien några av de populäraste motionsslingorna i Uppsala, Västerås, Linköping, Nyköping, Falun, Stockholm, Göteborg och Lund. Bakom satsningen ligger Klövern och TCS Lidingöloppet, som är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Klövern är titelsponsor till Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern för att på ett aktivt sätt bidra till hälsa och välmående för våra medmänniskor. Motion är en viktig del för både fysiskt och psykiskt välmående, säger Louise Isgren, marknadsansvarig på Klövern.

Likande banor som på Lidingö
Varje lopp pågår i en vecka och riktar sig främst till de som bor i staden eller i närheten av den. För att göra det tillgängligt för så många som möjligt är priset lågt. För 150 kronor får deltagarna ett digitalt diplom och medalj samt möjlighet till bättre seeding i TCS Lidingöloppet.

– Med loppserien når vi ut till löpare runt om i landet med banor som är ganska lika de som finns på Lidingö. Det blir en härlig koppling från att man börjar träna för säsongen till att utmana sig själv med ett seedingslopp. I det kan man testa sin form så att man vet vad man ska jobba med fram till TCS Lidingöloppsveckan, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Priser till de bästa på varje ort
Loppserien äger rum i nio välkända löparspår i olika städer runt om i Sverige. Vart och ett av loppen är aktivt under olika veckor från den 19 april till och med den 5 september. Utmaningen är att springa det aktuella spåret eller segmentet så snabbt man kan under den aktuella veckan.

Löparna rapporterar sedan in sina resultat via Lidingöloppets webbsite. När veckan är slut publiceras en resultatlista med alla löpare som deltagit. Några av dem vinner fina priser från bland andra Klövern, Stadium, Saucony och TCS Lidingöloppet.

Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern startade 2010 och arrangeras i år för första gången som en digital loppserie. Det innebär att alla deltagare kan tävla mot varandra trots att de springer i löparspåret vid olika tidpunkter under veckan.

Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern 2021
1. Göteborg, v. 16, 19-25 apr, Skatås, Milspåret, 10 km
2. Stockholm/Lidingö, v. 17, 26 apr-2 maj, Grönsta Gärde, Sista milen, 4/10 km
3. Uppsala, v. 18, 3-9 maj, Hågadalen, Kung Björn-loppets bana, 10 km
4. Västerås, v. 19, 10-16 maj, Björnö, Grön, 10 km
5. Linköping, v. 20, 17-23 maj, Vidingsjö, LOK-milen, 10 km
6. Nyköping, v. 22, 31 maj-6 jun, Ekensberg, Ryssmilen, 10 km
7. Falun, v. 23, 7-13 jun, Lugnet, Gröna, 10 km
8. Lund, v. 24, 14-20 jun, Skryllegården, Skrylle-milen, 10 km
9. Stockholm/Sundbyberg, v. 35, 30 aug-5 sep, Ursvik, Grön, 10 km