Ny takterrass byggs på Clarion Hotel Malmö Live

Bild: Clarion Hotel

På taket till det som idag är Eatery Social Taqueria på Malmö Live tar en ny takterrass snart form. Tillsammans med fastighetsägaren AFA har det under ett par år diskuterats hur man tillsammans skulle kunna utveckla verksamheten för såväl hotellgäster som lokalbefolkningen. Takterrasser är ett välkommet inslag i vilken stadsbild som helst. Sagt och gjort, mitt i rådande pandemin fattades det gemensamma beslutet att förlägga en terrass på det lägsta tornet där man blickar ut mot kanalen och in mot citykärnan.

-Du skall få känslan av Little Havanna i Miami eller Klunkerkranich i Berlin när du i sommar besöker terrassen på Clarion Malmö Live. Det kulinariska kommer bjuda på axplock av våra framgångsrestauranger Eatery Social Taqueria och Kitchen & Table, men i en enklare streetfood-tappning. Hit kommer du direkt efter stranden och hänger med dina vänner. Det blir mycket rum i rummen och mängder med växter för att få känslan av en oas mitt i staden säger Jens Lyckman, Clarion Malmö Lives VD,

Vi ser också framför oss att våra hotellgäster kan nyttja ytan på dagen både genom att inta sin frukost där men även som ett soldäck - nu är det bara en pool som fattas, men det går ju bra att bada i kanalen och då pratar jag utifrån egen erfarenhet avslutar Jens Lyckman.

I det 25 våningar höga hotellet finns redan en Sky Bar med utsikt över Öresund och Malmö. Nu adderas en utomhusterrass med urban garden-känsla och utsikt mot Kanalen och City.