Göteborgsvarvets virtuella lopp

Richard Mengich från Kenya sprängde drömgränsen 2016 och sprang Göteborgsvarvet på rekordtiden 00:59:35. Bild: Göteborgsvarvet

Hur långt når du på 59 minuter och 35 sekunder? Under Göteborgsvarvet 2016 hann Richard Mengich följa den blå linjen längs Göteborgs gator och ta sig i mål på Slottsskogsvallen på rekordtiden 00:59:35. Med start den 22 maj kan du anta utmaningen och se hur långt du hinner på rekordtiden när Göteborgsvarvet tillsammans med RaceONE arrangerar det virtuella loppet 00:59:35.

Når du över Älvsborgsbron, hela vägen till Avenyn eller rentav till upploppet mot Slottsskogsvallen? Oavsett var du springer kan du testa hur långt just du hinner på Göteborgsvarvets rekordtid 00:59:35. En perfekt uppladdning i väntan på Göteborgsvarvet den 11 september och Göteborgsvarvet Marathon den 19 september.

– Med den här virtuella utmaningen får vi en härlig uppladdning inför loppen i september samtidigt som det ger extra motivation för alla löpare som ser fram emot att snart få springa det riktiga Göteborgsvarvet igen. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda denna utmaning till våra löpare tillsammans med RaceONE, säger Martin Bergman, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund och vd för Göteborgsvarvet och fortsätter:

– Många vill så klart testa sina gränser och se hur långt de kommer på rekordtiden men för vissa kan loppet bli en god anledning till att komma ut och röra på sig i en knapp timme. Stillasittandet har ökat under pandemin och vi måste sätta Sverige i rörelse igen. Där fyller motionsloppen en viktig funktion som målbild och inspirationskälla.

Loppet arrangeras av Göteborgsvarvet tillsammans med RaceONE som är den tekniska plattformen för loppet. Som löpare kan du välja att springa med mobilapplikationen igång eller mäta sträcka och tid med din träningsklocka och därefter ladda upp ditt resultat.

– Genom virtuella lopp kan du fortfarande uppleva känslan av att ladda upp inför din kommande prestation. Att känna adrenalinet som rusar så fort tidtagningen startar och slutligen njuta av den euforiska känslan av att korsa mållinjen och se hur det gick för dig och kanske dem du tävlat emot. Det ska bli väldigt intressant att följa löparna under denna utmaning, säger Tomas André, tf VD på RaceONE.

Loppet pågår från den 22 maj kl 00:59:35 fram till den 24 maj kl 00:59:35 och du kan starta ditt lopp när du vill under den tiden.