Tabata ordnar digitalt träningspass för insamling till Barncancerfonden

Cykellaget Team Rynkeby . Foto: Emma Laycock.

Det kanske inte blir världens största Tabata-pass – men det blir vårens mest angelägna. Tabata of Hope ska nämligen samla in pengar till Barncancerfonden. Hela Sverige och deltagare från åtta länder bjuds in för att hjälpa fonden.

Bakom initiativet står cykellaget Team Rynkeby God Morgon. Cykellaget engagerar 59 lag i åtta länder och är Barncancerfondens största bidragsgivare. Stommen i bidraget är den årliga cyklingen till Paris där lagen får med sig sponsorer och bidragsgivare på vägen.

– Inför 2021 hotade pandemin både träningspass och insamlingar men vi vägrade att ställa in. Vi ställde om! Det berättar Patrik Hermansson vid Team Rynkeby.

– Vi fick idén till ett digitalt event tillsammans med våra vänner på Digital. Tabata. De startade träning över datorn som svar på pandemin och det blev lösningen på vårt behov av coronasäker vinterträning. Och då kom tanken: Varför inte bjuda in till världens största Tabatapass och hjälpa Barncancerfonden samtidigt?

Tabata tränar styrka och kondition och utförs utan redskap. Tabata of Hope, som går den 17 april, är öppet för alla. Det enda som krävs är en donation på minst 100 kr till Barncancerfonden.

­– Du gör skillnad både för barnen och din egen hälsa, menar Patrik Hermansson som berättar att insamlingen går till forskning kring nya cancerbehandlingar och sena komplikationer. Idag överlever 85% av barnen sin cancer.

– Det räcker inte, inget barn ska dö av cancer!