Piteå kommun tvingas stänga ner fotbollshallen efter snökaos

Bild: Piteå Kommun

Nu har fotbollshallen tömts på inventarier, aggregaten för tryckluft stängts av och fotbollshallen tömts på luft. - Nu är hallen nere och det har gått lugnt och säkert till. Det är tråkigt men det fanns inget annat att göra i det här läget, säger Jenny Axelsson, chef för fritidsavdelningen på Piteå kommun.

Det var i samband med snöovädret förra veckan som Norrstrands fotbollshall skadades och det blev stora hål i tältduken. Läget var kritiskt inledningsvis då hallen tappade i tryck och var på väg att sjunka ihop. Med en provisorisk lösning täpptes hålen till med det var en lösning som inte håller i längden. Eftersom det nu kommer in ett nytt snöoväder valde förvaltningen att ta ner hallen.

- Det är ett tråkigt beslut då det påverkar fotbollsverksamheten och möjligheten att träna, men riskerna med att tältet rasar ned är för stora för att våga chansa, säger Annika Nordstrand, förvaltningschef, kultur, park och fritid.

Tyvärr kommer inte hallen kunna repareras under vintern utan får ligga kvar under snön fram till våren. Tjänstemän och politiker har varit eniga i beslutet och sätter säkerheten i första hand.