Trädgårdsmässan 2021 ställs in och ställer om till digitalt event

Från Nordiska Trädgårdar 2019. Foto: Gustav Kaiser

Nu står det klart att Nordiska Trädgårdar inte kommer att genomföras 2021. Istället ställer trädgårdsmässan 2021 om till ett digitalt event tillsammans med samarbetspartnern Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR). Nästa fysiska trädgårdsmässa planeras till våren 2022. Även Fotomässan, som skulle gått parallellt med Nordiska Trädgårdar, flyttas fram.

Nordiska Trädgårdar är Nordens största trädgårdsmässa och har gått av stapeln på Stockholmsmässan varje vår sedan 2002. Mässan lockar runt 400 utställare och cirka 50 000 besökare som kommer för att handla och få inspiration och rådgivning till sin trädgård, balkong eller utemiljö. 

– Det känns oerhört sorgligt att behöva konstatera att vi blir utan Nordens ledande trädgårdsmässa två år i rad. Det här kunde vi aldrig tro när vi ställde in årets mässa. Nu planerar vi för ett digitalt event i vår tillsammans med vår samarbetspartner FOR. Självklart vill vi fortsätta att inspirera till odlingsglädje runt om i Sverige, säger Kristian Sewén, projektledare för Nordiska Trädgårdar och Fotomässan.