Ny padelhall till Bryggudden, Karlstad

Henrik Söderberg, vd på PDL Group. Foto: PDL Group

PDL Group etablerar sig på Bryggudden

Nu är det klart att det blir PDL Group, med Henrik Söderberg och ägarna Måns Zelmerlöv och Jonas Björkman med flera i spetsen, som kommer att driva den nya padelhallen på Bryggudden i centrala Karlstad. Anläggningen med fem dubbelbanor slår upp portarna i september 2021.

– Vi har haft ögonen på Karlstad ett tag, och Bryggudden är verkligen ett suveränt läge för padel. Vi är superglada att vår anläggning blir Karlstads första centrala padelcenter, säger Henrik Söderberg, vd på PDL Group.

PDL group grundades 2015 och är idag ledande inom svensk padel med 29 anläggningar runtom i Sverige, från Skellefteå i norr till Malmö i söder – och en i Schweiz.

– Padel är Sveriges mest expansiva sport, och det känns riktigt bra att vi lyckas locka landets mest etablerade aktör till Bryggudden. Det visar vilken attraktionskraft området har. Den nya padelhallen stärker området och blir ett bra komplement till övrig verksamhet på Bryggudden, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Löfberg Fastigheter är ett familjeägt fastighetsbolag som bidrar till en positiv och hållbar utveckling av Karlstad, bland annat på Bryggudden i Inre hamn. Bryggudden, belägen ett stenkast från centrum, har utvecklats till en av Karlstads mest populära stadsdelar med välkända landmärken som Kafferosteriet Löfbergs och Karlstads högsta bostadshus. Här har det under de senaste åren byggts kontor, ett välbesökt restaurangstråk och andra affärsverksamheter, parkeringshus samt närmare 700 nya bostäder.