Pepparrotsbadet blir Enköpings nya toppmoderna badanläggning

Pepparrotsbadet blir en komplett och efterlängtad ny badanläggning i Enköping. Bild: PP Arkitekter

Byggnationen av Enköpings nya familjebadanläggning Pepparrotsbadet pågår för fullt. I januari 2021 räknar byggherren Enköpings kommun med att det nya badet, som byggs på Korsängsfältet, ska stå klart.

Text: Annika Wihlborg

Första spadtaget till Pepparrotsbadet, som blir en komplett badanläggning för såväl föreningslivet som barnfamiljer och övrig allmänhet, togs i juni 2018. På badet kommer det att finnas en 25-metersbassäng med åtta banor, en undervisningsbassäng, rehab-bassäng med höj- och sänkbar botten, hoppbassäng med klättervägg samt en upplevelsedel. Dessutom planeras en relaxdel, ett gym och café.

 

bild
Pepparrotsbadet byggs på Korsängsfältet, med två ishallar som närmaste granne. Bild: PP Arkitekter

 

Tekniken trimmas in under hösten

Pepparrotsbadet blir en modern och energieffektiv badanläggning med solceller. Uppvärmningen blir energieffektiv eftersom kommunen kommer att nyttja det koldioxidbaserade uppvärmningssystem som redan används i de ishallar som är granne med den nya badanläggningen. Just nu pågår tester i anläggningen, bassängerna har fyllts med vatten och de tekniska systemen håller på att trimmas in så de står klara för driftsättning när badet ska invigas i januari 2021. Kommunen satsar även på att utsmycka den nya badanläggningen med konstverk, bland annat ”Rainbow Symphony” av konstnären Josefine Lyche. Det består av fönsterrutor i olika färger som ska bidra till att skapa variation i fasaden.

 

bild