Veidekke går in som ny sponsor för vasaloppet

Vasaloppet, bild: Veidekke/Cision

Veidekke har tecknat ett treårigt värdskap med Vasaloppet med start 2021 som en del av företagets samhällsengagemang och hälsofrämjande arbete. Värdskapet innefattar både vinterveckan med Tjejvasan och sommarveckan med Vasastafetten och Vasakvartetten.  

Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Sedan starten 1922 har över 1,6 miljoner deltagare passerat mållinjen i Mora och varje år lockar Vasaloppets olika vinter- och sommararrangemang cirka 100 000 elitidrottare och motionärer till startlinjen.    

Veidekkes ambition är att arbeta långsiktigt och menar att värdskapet för Vasaloppet även är en viktig pusselbit i ett bredare samhällsengagemang.   

Värdskapet omfattar Tjejvasan, Vasastafetten och Vasakvartetten. Tjejvasan är ett populärt skidlopp på 30 km som lockar cirka 7 000–8 000 deltagare varje år. Vasastafetten och Vasakvartetten är istället två löpningsarrangemang som genomförs under sommaren där lag om 10 respektive 4 deltagare springer Vasaloppsleden uppdelat i olika sträckor med varierad längd.

Sedan Vasaloppet startade har det 90 kilometer långa skidloppet växt till en folkfest för såväl elitidrottare som vanliga motionärer. Idag genomförs arrangemanget två veckor om året och omfattar såväl individuella lopp som lagstarter i längdskidåkning, cykling och löpning.    

– Vi välkomnar med stor glädje Veidekke in i Vasaloppets sponsorfamilj, och ser fram emot att tillsammans bidra till ett hållbart samhälle med fokus på friskvård och hälsa. Vasaloppets vision är att vara en motor för motion och hälsa i Sverige och det känns väldigt rätt när vi tillsammans Veidekke kan jobba vidare mot den visionen, säger Lena Hermansson, Vasaloppets sponsor- och rättighetschef.