Torvalla IP är nu upplyst med nya strålkastare

Den nya belysningen på Torvalla IP uppfyller Svenska Fotbollsförbundets krav, med en medelbelysningsstyrka på minst 400 lux på planen. Foto: Elektroskandia

Bäst lux-värde, ljusspridning och energieffektivitet var främst det som avgjorde då Elektroskandia vann upphandlingen till en av fotbollsplanerna vid Torvalla IP med Cebe-strålkastarna i T-serien.   

Torvalla sportcentrum ligger i Handen mitt i Haninge och är en av Stockholms största idrottsanläggningar. Här finns inomhushallar, friidrottsytor, konstgräsplaner, utegym, ishallar, tennishall, simhall samt fotbollsplaner.

Svenska Fotbollsförbundets krav
- De befintliga armaturerna av högtrycksnatriumtyp var gamla och gav allt sämre ljus, så det var dags att byta ut dem på en av fotbollsplanerna. Framgångarna för hemmalaget IFK Haninge gjorde dock att vi behövde påskynda installationen. De gick upp i Ettan Norra, vilket innebär streamade tv-sändningar och ökade krav på belysningen från Svenska Fotbollsförbundet. Kravet var en medelbelysningsstyrka på minst 400 lux på planen och de gamla armaturerna gav knappt 60 lux!

Rätt vinklade strålkastare
Elektroskandia installerade 64 st Cebe T1000, 950W. Det är en högpresterande områdes- och industribelysning som uppfyller C4 antikorrosions-klasskrav. Strålkastaren lämpar sig väl för miljöer med höga krav på belysningskvalitet så som hamnar, flygplatser, industrier och idrottsanläggningar.

- Vi är väldigt nöjda med utförandet och att man kunde använda de befintliga masterna. Resultatet blev bättre än vi trodde och vårt fotbollslag har nu den belysning som krävs för att kunna fortsätta leverera på högsta nivå, avslutar Michael Carlsson.