Pickleball är en av de snabbast växande sporterna i Sverige

Bild: Wikimedia

Pickleball är en av de snabbast växande sporterna i Sverige. Det är Korpen Piteå som tagit initiativet till att Pickleball nu äntligen kommer till Piteå Tennisklubbs hall.

-Det ska bli spännande att utöka vårt utbud med en racketsport som passar väldigt många, från ung till gammal, säger Korpen Piteå verksamhetsledare Pär Röckner. Har man väl testat pickleball är det lätt att fasta för den lättillgängliga sporten. Det är en förhållandevis billig sport som inte kräver dyr utrustning och specialbyggda hallar.

- Korpen Piteå har inlett ett samarbete med Piteå Tennisklubb, berättar Pär Röckner. Vi vill även utveckla samarbete med byaskolorna för att hitta fler halltider. På Korpen är just samverkan och samarbete ett signum.

Pickleball är USA:s snabbast växande sport och startade på just i USA på 1960-talet. Det är en racketsport med drag från tennis, bordtennis och badminton. Den spelas på en yta motsvarande en badmintonbana och med nedsänkta nät. Racketen är lätt och bollen påminner om en innebandyboll. I pickleball kan du spela såväl singel som dubbel.