Över 6 000 basketmatcher ska live-streamas på Yepstr

Foto: Yepstr

En mobiltelefon och en mjukvara är det enda du behöver för att kunna sända live-sport över Internet. Tekniken gör det möjligt att sända hur många olika event du vill samtidigt. Fram tills april kommer över 6 000 basketmatcher att ha live-streamats av ungdomar varje helg.

Projektet med att live-streama tusentals basketmatcher är ett samarbete mellan Yepstr, Stockholm Basket och streaming-bolaget Stremify. Stockholm Basket arrangerar matcherna, de hundratals ungdomarna som filmar kommer från appen Yepstr och tekniken således från Streamify.

- Att kunna sätta hundratals ungdomar i arbete varje helg är helt fantastiskt och anledningen till att jag grundade Yepstr, säger Jacob Rudbäck, vd. Vår målsättning är att skapa flest ungdomsjobb av alla i Sverige och att vi inom 10 år har satt 100 miljoner ungdomar världen över i arbete. Och startskottet på det är att streama över 6 000 basketmatcher.

Varje vecka spelas över 200 matcher runt om i Stockholm och spelschemat är fördelat på 110 idrottshallar. På varje match finns en Yep (ungdomarna på Yepstrs plattform kallas så), ett stativ och en mobiltelefon. Hemma i vardagsrumssoffan sitter kompisar, föräldrar, syskon och alla andra som på grund av pandemin inte kan följa matcherna live på plats.

Jacob Rudbäck fortsätter:

- Tack vare Streamifys plattform och våra ungdomar kan man på ett enkelt sätt sprida ungdomsidrott till alla dom som vill kunna följa sitt lag även om man inte kan vara på plats. Och med över 6 500 livesända basketmatcher, är detta det största live-streamade idrottseventet i Sverige någonsin. Det är fantastisk roligt att få vara en del av det.