Skånes Djurpark låter höstens gäster sova över i nytt succékoncept

Camp Oak är slående vackert i höstskrud. Nu kan Skånes Djurparks besökare sova över mitt i den färgsprakande skogen. pressbild

Mellan den 26 september och den 1 november går det årliga höstfirandet i Skånes Djurpark av stapeln. Nytt för i år är att Camp Oak, tältbyn mitt i djurparken, står öppen för den som vill uppleva ett två dagar långt höstmys utöver det vanliga. Här får gästerna se en ny sida av parken när de går på upptäcktsfärd till djuren i skymningen, tillagar mat över öppen eld och somnar till ljudet av vargarnas yl.

Under sommaren har "glamping" och unika upplevelser i friska luften stått högt på listan för många semesterfirare. Skånes Djurparks övernattningskoncept Camp Oak har för första gången någonsin varit fullbokat under hela sommarsäsongen, trots att tältbyn haft öppet för övernattning varje dag under högsäsongen. 

- Vi har haft en väntelista där familjer som vill övernatta i Camp Oak fått skriva upp sig i hopp om att någon ska boka av. Nu har vi öppnat upp tältbyn även under höstens helger och höstlovet för att fler familjer ska få möjlighet att ta del av upplevelsen, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark. 

I Camp Oak sover familjer över i tentipitält utrustat med värme och el, tillagar sin mat över eldstaden på trädäcket utanför tältet och följer med på upptäcktsfärd i skymning och gryning. I priset ingår två hela dagar i parken där man kan uppleva höstens aktiviteter. Pumpakarvning, trolljakt, brölande kronhjortar och halloweenbus i Fåret Shaun Land står på programmet. 

- Höstversionen av Camp Oak kommer bli extra stämningsfull med sprakande eldstäder där man grillar marshmallows tillsammans, kronhjortar som brölar och djur som är framme och aktiva i det krispiga höstvädret, säger Glenn André. 

Höst i Djurparken pågår mellan den 26 september och den 1 november.