Lansering av Nordic Outdoor Adventures

Lansering av Nordic Outdoor Adventures vid Djurgårdsbrunn. Foto: Josefine Ramn

Nordic Outdoor Adventures AB, ett nystartat företag där Levels är medgrundare och partner tillsammans med AO Outdoor Adventures. Med stöd från bland annat Almi kommer det nya bolaget att utveckla ett nätverk och en plattform för friluftsintresserade konsumenter som med innovativa lösningar kombinerar det bästa av digitala och fysiska upplevelser.

Marknaden inom friluftsliv växer starkt både nationellt och internationellt. Bara i Sverige omsätter friluftslivet årligen omkring 75 miljarder kronor och växer med mer än 10 procent årligen. Det finns en tydlig trend att allt fler människor söker sig till en aktiv fritid som främjar hälsa, välmående och hållbarhet. Behovet finns även bland företag och organisationer som vill kombinera konferenser och möten med meningsfulla aktiviteter utomhus. Trenden och tillväxten har varit stark de senaste åren och situationen med Coronapandemin har ytterligare lett till ett ökat intresse, att komma ut i naturen.

Den digitala lägerelden

Idag finns en mängd friluftsaktiviteter som bildar ett slags ekosystem av friluftslivupplevelser. Ambitionen med Nordic Outdoor Adventures, är att tillgängliggöra detta ekosystem för miljontals användare genom en digital plattform. En app kommer lanseras under våren 2021 som ger friluftslivsutövare inspiration, information och insikter inom outdoor. Relevant innehåll i form av destinationer, vandring, paddling, cykling, jakt, fiske, matlagning, kartor, events, kalendarium med mera ska samla användare och marknadsaktörer på en och samma plats och skapa en samling runt en digital lägereld.

- Vi tror starkt på att vi kan förbättra miljontals människors friluftslivsupplevelser med en sofistikerad digital platform säger Linus Granborg, CPO Nordic Outdoor Adventures och COO Levels.

Laxå kommun som ansvarar för nationalparken Tiveden är först med att skriva avtal med Nordic Outdoor Adventures. Med plattformens hjälp är tanken att inspirera till ett rikt friluftsliv oberoende av säsong.

Outdoor Festival STHLM 2021

Lanseringen av Nordic Outdoor Adventures tog plats på Djurgården som också är platsen för nästkommande års Outdoor Festival STHLM då friluftsmänniskor, familjer och nyfikna nybörjare får uppleva en bred flora av inspirerande friluftsliv med inriktning på prova-på-aktiviteter. Lanseringens gäster bjöds på ett smakprov av vad som väntar nästa år och fick mingla kring lägerelden där deltagarna fick tillreda maten själva i värmepåsar från 24Hour Meals.

- Med Outdoor Festival STHLM vill vi inspirera besökare och låta dem uppleva allt det härliga som friluftslivet har att erbjuda både i Stockholmsområdet och resten av Sverige berättar Michael Malmborg, CEO Nordic Outdoor Adventures.

Michael Malmborg och Renata Chlumska. Foto: Josefine Ramn

Äventyret runt hörnet

Renata Chlumska, en svensk äventyrare, bergsbestigare och föreläsare medverkade på lanseringen av Nordic Outdoor Adventures och underströk betydelsen av vardagsäventyret.

- Det behöver inte vara så extremt som att bestiga Mount Everest utan kan snarare vara så enkelt som att tillsammans med barnen efter skolan ge sig ut till närmsta grönområde. Äventyret finns inte längre bort än runt hörnet säger Chlumska.

Med fokus på äventyret vill Nordic Outdoor Adventures transformera friluftslivsupplevelsen och samla personer och företag inom friluftsliv, fiske och jakt kring lägerelden både live och digitalt. Erfaren eller inte, ska appen låta friluftsentusiaster upptäcka vad Nordens fantastiska friluftsliv har att erbjuda.