Salta Friends - Ny app ska ge ett aktivare liv till utsatta

Salta friend - Appen som ska hjälpa personer med funktionsvariation till ett aktivare liv. Foto: Salta friends

Salta Friends (kort för Socially Active Life Together Among Friends) är ett nystartat företag som har tagit fram en unik app. Det finns idag inget motsvarande på den svenska marknaden och flera studier som genomförts med riksorganisationer och anhöriga visar att behovet av en digital plattform av det här slaget är enormt.

Appen hjälper personer med funktionsvariation, deras assistenter och anhöriga att hitta roliga aktiviteter att göra i sitt närområde. I appen skapar man en personlig profil och får därigenom förslag på aktiviteter att delta i anpassat efter sin funktionsvariation! Man kan även chatta med vänner, skapa egna aktiviteter som andra kan delta i för att utöka sitt sociala nätverk och mycket mer. Även organisationer och föreningar kunna lägga in egna aktiviteter för att nå en större målgrupp.

 

bild
Foto: Salta Friends

Företaget grundades för två år sedan av Mike Hamidy. Mike har en gedigen bakgrund som entreprenör och har startat flera företag, både inom bygg och techbranschen. Som nära anhörig till person med funktionsvariation har han fått uppleva den isolering och utanförskap i samhället som många personer med funktionsnedsättning lever i varje dag. Han insåg att det fanns möjlighet att hjälpa den här gruppen av människor till ett mer socialt och aktivt liv med större delaktighet i samhället och idén till Salta Friends började ta form.

- Responsen så här långt har varit fantastisk både från privatpersoner och organisationer som fått testa appen. Vi har haft ett stort utbyte med riks- och intresseorganisationer som varmt välkomnat idén och vill erbjuda vår tjänst till sina medlemmar. Säger Mike Hamidy.

- De vi pratat med så här långt har varit eniga om att ett hjälpmedel av Salta Friends slag skulle ha stor positiv inverkan på deras liv. Det känns otroligt roligt att snart kunna lansera den för allmänheten! fortsätter Mike.

Appen lanseras för iOS och Android i början på november 2020. Just nu pågår en omfattande testperiod där en testpanel av frivilliga i målgruppen får testa och tycka till om appen inför lansering. 

 

bild
Foto: Salta Friends

 

Appen lanseras för iOS och Android i början på november 2020. Just nu pågår en omfattande testperiod där en testpanel av frivilliga i målgruppen får testa och tycka till om appen inför lansering.