Yrkesgymnasiet i Örebro har fått ny idrottshall

Yrkesgymnasiet i Örebro har tidigare hyrt in sig i externa idrottslokaler - nu har skolan fått en egen idrottshall, något som underlättar för hela verksamheten. Bild: ThorenGruppen

Yrkesgymnasiet i Örebro har medvind, fullt på alla program och kö in.  Nu har skolan dessutom fått en egen idrottshall i anslutning till skolan.

Yrkesgymnasiet i Örebro har tidigare hyrt in sig på Risbergska skolan via Örebro kommun för idrottslektioner samt varit på olika gym och utomhus. Nu slipper eleverna lämna skolgården för att ha idrott. Nu står den 180 kvadratmeter stora idrottshallen som ligger vägg i vägg med YG:s övriga lokaler klar.

- Med en egen hall kan vi göra mycket saker förutom själva idrotts- och hälsoundervisningen. Den här lokalen kan vi även använda till temadagar, ergonomi i yrket till exempel, och till mycket ämnesövergripande saker, säger rektor Madelene Karlsson

Robert Giheden på ThorenGruppens fastighetsavdelning berättar om arbetet med den nya hallen.

- Att bygga en idrottshall var en ny erfarenhet för mig som lokalutvecklare. Det var en del nya punkter att tänka på som golvmaterial, ljuddämpning och standardmått för till exempel badmintonnätstolpar. Men det har varit mycket lärorikt och nu är vi bättre rustade för nästa hallbygge. Vi tittar redan på möjligheterna för detta på andra skolor inför nästa läsår, säger han.