Nyöppnade Villa Baro - upplevelsehotellet vid Bysjöns kant

Anders Scharp tar över som VD för Villa Baro

Hotellentreprenören Anders Scharp tillträder som ny vd för det nyöppnade Villa Baro, upplevelsehotellet vid Bysjöns kant utanför Åtvidaberg, beläget på̊ ägorna till Sveriges enda baroni, det Adelswärdska.

Anders Scharp är i dagarna aktuell med boken ”Till er service”, en berättelse om livet i branschen och kärleken till högklassig service. Nu är det dags för Anders att ta nästa steg tillsammans med Villa Baro.

- Att leverera god service är inte bara ett jobb för mig, det är ett förhållningssätt. Villa Baro har alla de förutsättningar som krävs för att få gästerna att trivas. Det vilar ett kreativt lugn över detta anrika baroneri med hållbar lyx och fantastiska naturupplevelser, utan att behöva ta flyget bort för några dagars ”exclusive escape”, säger Anders Scharp som redan har rivstartat sitt nya uppdrag.

Anders Scharp har lång erfarenhet av hotell och restaurangverksamhet. Under tolv år ledde han Trosa Stadshotell & Spa och har under de senaste två åren har Anders varit ordförande i Villa Baros styrelse, en roll som nu tas över av Gustaf Adelswärd från ägarfamiljen.

- Jag är golfare och är mycket stolt över att vi har en av Sveriges vackraste parkbanor här på Villa Baro. Om man lägger till jakt, wellness och vandringar tillsammans med ett högklassigt boende och hyperlokalt kök för privatpersoner eller konferenser. Jag är glad över att tillsammans med Anders Scharp ta det fantastiska gamla trädgårdshotellet vidare till nya höjder, säger Gustaf Adelswärd.

Under de senaste åren har hotellet under ledning av tidigare vd:n Marcus Carlgren genomgått den största förändringen sedan den dåvarande trädgårdsmästarskolan förvandlades till hotell på 60-talet. I och med namnbytet från Trädgårdshotellet till Villa Baro har hela den gamla huvudbyggnaden totalrenoverats och kompletterats med en ny flygel om totalt 20 rum, varav tre sviter, wellnessavdelning och yogasal blickande mot Bysjön.