Mälarenergi är namnet på Västerås nya innebandyarena

Foto: Lasse Fredriksson

Den nya innebandyarenan i Västerås heter Mälarenergi Arena. Det blev officiellt i samband med invigningen av arenan under torsdagen. Med det får idrotten i Västerås en rejäl knuff framåt och förstärker Rocklundaområdet ytterligare som centrum för sport och evenemang.

Mälarenergi har varit en tydlig del av innebandyn i Västerås sedan vi startade innebandycupen Mälarenergi Cup tillsammans med Västerås innebandy (VIB) för 11 år sedan. Med åren har Västerås blivit ett starkt fäste för sporten.

– Att nu få sätta vårt namn på arenan var ett naturligt steg för oss att ta, säger Glenn Braun sponsringsansvarig på Mälarenergi. För oss är det viktigt att människorna i vårt samhälle mår bra och får en chans att utvecklas. Innebandyn är ett steg in i idrotten och föreningslivet för många unga. Lätt att börja med och enkel för många att hålla på med. Det är bra för folkhälsan på sikt och för Västerås som stad fortsätter Glenn Braun.

Innebandy är en av de största idrotterna i Västerås och den nya arenan har varit efterlängtad. Med två fullstora planer och läktarplats för 1 200 personer vid innebandymatcher skapas nya möjligheter för både cup- matcharrangemang.

– Den nya arenan och det Mälarenergi gör för idrotten i Västmanland är helt magiskt. Ett avstamp för både barn- och ungdomsidrott och elit. Vi är jätteglada att sporten nu stärks i Västerås och det känns naturligt att namnet är Mälarenergi Arena, säger Stefan Karlsson på Västmanlands innebandyförbund.

Sponsringsavtalet för Mälarenergi Arena är skrivet med Rocklunda Sport & Event som avtalspart.

– Nu är alla arenor på Rocklunda namnsatta och både vi och föreningarna är nöjda med att få en stark, engagerad och långsiktig sponsor i Mälarenergi. Det ger ett gott läge för att utveckla Rocklundaområdet säger Thomas Högström ordförande för Rocklunda Sport & Event AB.

Mälarenergi Cup som ställdes in i år spelas preliminärt under april 2021, och många matcher kommer att avgöras i den nya arenan.