Elite Palace Hotels - nya gym och spa

Entrén till Elite VANA Foto: Elite
VANA gym och spa på Elite Palace Hotel i Stockholm Foto Elite
Bastun Foto: Elite
Relax vid brasan på Elite VANA Foto: Elite

Nu har Vana spa och gym öppnat på Elite Palace Hotel i Stockholm. Här kan medlemmar, hotellgäster och alla som arbetar eller bor i området träna, äta något hälsosamt och koppla av med bad, bastu och behandlingar.

Vana är beläget på hotellets nedre plan som när huset byggdes 1958 var ett lyxigt showroom för Mercedes Benz. Arkitekten Per Öberg tog utgångspunkt i historien när han ritade interiören. 

Vi har hämtat inspiration för de mer aktiva och sociala delarna i den ursprungliga byggnadens mid-century modern-stil, medan den rekreativa delen har inspirerats av spahotell som ”The Swim Club” i Palm Springs i Kalifornien, säger Per Öberg. På totalt 1500 kvadratmeter ryms såväl träningsavdelningen med cardio- och gymmaskiner, fria vikter och andra redskap samt möjlighet till personlig träning som en stor spa-avdelning.

Efter ett dopp i poolen eller jacuzzin kan gästerna koppla av i skönt stoppade möbler framför en öppen eld – eller fortsätta med ett besök i aromarummet, finska bastun och ångbastun samt ta en behandling utförd enligt Kerstin Florians spa-koncept. I anslutning till behandlingsrummen finns också ett helt tyst vilrum med öppen spis.

Vana på Elite Palace i Stockholm är den första av fyra exklusiva spa- och träningsanläggningar som Elite Hotels nu bygger runt om i landet. Näst på tur står Södertälje och därefter följer Karlstad och Skellefteå. Elite Hotels of Sweden är en av Sveriges största privatägda hotellverksamheter.

Koncernen omsätter ca 2,5 miljarder kronor årligen. Elite Hotels har 39 hotell på 25 orter i Sverige och ytterligare hotell byggs i Södertälje och Skellefteå med öppning 2020 och 2021.