Storsatsning på toppmodern padelhall i Umeå

Pressbild: Kungsleden

Kungsleden tecknar ett 10-årigt hyresavtal med Padel Performance AB om cirka 3 000 kvm. Lokalen Laven 6 som ligger i handelsområdet Ersboda/Mariedal byggs nu om till en toppmodern padelhall med sju banor.

”Vi har under en tid sneglat på fastigheten och ser en stor potential för racketsport och kringliggande aktiviteter. Vi ser fram emot att tillsammans med Kungsleden utveckla den här platsen”, säger Niklas Linrin som är en av delägarna i Padel Performance AB.

Kungsleden kommer tillsammans med hyresgästen att bygga om lokalen som tidigare har rymt ett lekland och studsmattepark. I lokalen kommer det att förutom sju padelbanor finnas restaurang, gym, golfsimulatorer och utrymme för sjukgymnast och naprapat. Avtalet med Padel Performance AB börjar att gälla den 1 september 2020 och motsvarar ett årligt hyresvärde om cirka 2,9 miljoner kronor.  

”Vi är otroligt glada över den här satsningen som innebär att Umeåborna får tillgång till en toppmodern padelhall som även kommer innehålla restaurang, gym och golfsimulatorer. Efterfrågan på lokalen var stor och vi är glada att ha tecknat ett avtal med en hyresgäst som har lokal förankring”, säger Sven Stork som är regionschef på Kungsleden.

Ersboda/Mariedal är Umeås äldsta och största handelsområde med sina cirka 50 butiker. Fastigheten Laven 6 är 5 338 kvm stor och består av två byggnader, varav den ena hyrs av ÖoB. Hyresavtalet med Padel Performance AB innebär att fastigheten är fullt uthyrd.