Nu väntar Sverigefinalen för Rider´s Position

Foto: Rider´s Position tar hem vinst i Venture Cup East

Varje år tävlar tusentals entreprenörer i hela Sverige i Venture Cups tävlingar för startups och morgondagens entreprenörer. I år är UIC-bolaget Rider´s Position en av vinnarna i region öst och tävlar i höst i Sverigefinalen för titeln Startup of the Year och siktar på att bli världsledande inom realtidscoaching med sin tekniska lösning.

Venture Cup är Sveriges största tävling för morgondagens entreprenörer och anordnas årligen. Med sin tekniska lösning för att förbättra sitsen för ryttare vann UIC-bolaget Rider´s Position priset Best Traction i region öst. Nu har de kvalificerat sig till Sverigefinalen i september. Prispengarna kommer påskynda försäljningen av deras system på en internationell marknad. Rider´s Position får stöd genom UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Build och har målet att vara världsledande vad gäller realtidscoaching inom ridsporten.

Rider’s Position Coach vill hjälpa ryttare att sitta säkert i sadeln vilket minskar olyckor, värnar om hästarna och bidrar till bättre ridsport. Därför utvecklar Rider’s Position Coach en digital coach som ger feedback på ryttarens sits i realtid. Och skapar en bättre ridupplevelse för såväl häst som ryttare.

- Det är en ära att vinna Venture Cups regiontävling trots hård konkurrens. Vinsten kommer att användas till att skynda på den tekniska utvecklingen för att komma snabbare till marknad. Dessutom ger det oss ett bra renommé i jakten på investerare säger Charlotta Mantell, grundare av Rider´s Position.

Alla tävlingsbidrag utvärderas och bedöms utifrån kriterierna affärsidé, team, skalbarhet och trovärdighet. För att lyckas som entreprenör behöver man vara extremt lyhörd för marknadens behov. I vinnaridéerna i Venture Cup ser man att affärsidéerna speglar samhällets utmaningar och på olika sätt skapar lösningar för utmaningarna.