Vandra Järnleden med sällskap av en digital ljudguide

Bild:storyspott

När Järnleden, en av Kristinehamns kvalitetsmärkta Värmlandsleder öppnar i år får vandraren sällskap av en digital ljudguide. Och Storyspot har därmed fått sin första vandringsled i appen.

De senaste åren har det anordnats bussresor, guidningar i grupp och tävlingen Sweden IronTrail Marathon längst Järnleden. När det stod klart att evenemangen inte går att genomföra i år tog arbetet med att skapa en ljudguide fart och valet av leverantör föll på Storyspot. 

En av dem som berättar om leden är stadsguiden Christina Skan som är mycket kunnig om Kristinehamns historia och brukar ta med större grupper på vandringsturer. Nu kan man lyssna på hennes intressanta berättelser också när man går själv på leden, så länge man har mobilen med sig.

Totalt finns 24 olika ”storyspots” eller inspelade berättelser på mellan 1-5 minuter som handlar om både historia, djur och natur, vandring och löpning. 

Lyssna på berättelserna längst Järnleden genom att ladda ner appen Storyspot gratis där appar finns. Sök på Järnleden, så ser du hela leden på kartan.