Solidsport AI-satsar i IFU Arena

Tobias Svensson, VD för IFU Arena och Tobias Thalbäck, VD på Solidsport

IFU Arena och Solidsport är överens om en AI-satsning som innebär att tiotusentalsmatcher och event kommer livesändas via automatiska kameror under 2020-2023.

– Solidsport ligger i framkant och erbjuder en innovativ lösning för att livesända sport. Det här samarbetet ger oss en unik möjlighet att både utveckla vår egen verksamhet och samtidigt erbjuda ett helhetskoncept som gör alla inblandade till vinnare, säger Tobias Svensson, VD för IFU Arena.

Parterna är överens om ett treårsavtal som innebär att Solidsport installerar en automatisk kamera i IFU Arenas A-hall samt tillhandahåller fem mobila sändningsriggar i övriga hallar. Något som möjliggör att alla idrottsevenemang i IFU Arena kan livesändas via Solidsports plattform.

– Det är jättehäftigt steg för Solidsport och Uppsalas idrottsliv, säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport och fortsätter.

– Att kunna erbjuda en komplett AI-lösning i IFU Arena som arrangerar hundratals sportevent varje helg är ett jättehäftigt steg för oss och idrotten i Uppsala. AI-satsningarna har än så länge handlat om ganska kostsamma installationer där klubbarna eller arenaägare har behövt stå för notan för att sedan vara låst till en plattform. Vår affärsmodell som alltid har som utgångspunkt att generera pengar till idrotten, har visat sig fungera bra och vi kommer fortsätta på den inslagna vägen även här.

Solidsport erbjuder en kostnadsfri streamingplattform för idrottsklubbar och föreningar som via en egen kanal kan livesända event och matcher med en välutvecklad betallösning. Under 2019 så livesändes 44 000 matcher via Solidsports plattform som hittills har genererat över 40 miljoner till klubbar i Sverige och lag runt om i Europa.

– Den här satsningen innebär att vi kan öka takten ännu mer och erbjuda ännu fler lagmöjligheten att tjäna pengar på sina matcher, säger Thalbäck.

IFU Arena ser med samarbetet en möjlighet att både digitalisera sig, stärka sitt erbjudande mot nya och befintliga partners och generera nya intäkter för att fortsätta utveckla sin verksamhet.