Ny projektledare för Dynamo Sundsvall

Pressbild: Sundsvalls kommun

Nu är det klart med projektledare för 20 miljonerkronorssatsningen ”Dynamo Sundsvall – ett affärsutvecklingsprojekt på rull”. 48-årige Vincent Arvidsson kommer närmast från Region Västernorrlands enhet för regional utveckling, där han har fungerat som projektledare för ”SMART 2.0-projektet” där man analyserar och kartlägger Västernorrlands näringslivs styrkeområden, som exempelvis skog, besöksnäring och IT.

Arvidsson har en gedigen erfarenhet som egen företagare, projektledare och utvecklare inom cykel-, besöksnärings-, bygg- och entreprenadbranschen och kommer att starta sitt arbete som projektledare för Dynamo Sundsvall redan första april.

Det här känns fantastiskt bra och jag tror verkligen att projektet har potential att bli en av de största ”besöksnäringsdragarna” i regionen. Titta bara på hur besöksnäringen har utvecklats i t ex Åre, Järvsö och Trysil tack vare deras satsningar på terrängcykling och cykelturism, och det här kommer att bli en anläggning och ett besöksmål i nationell toppklass, säger Dynamoprojektets nye projektledare Vincent Arvidsson.

Dynamo Sundsvall – ett affärsutvecklingsprojekt på rull är tänkt att pågå under tre år (2020-23), och under den tiden ska olika spännande banor för terrängcykling anläggas i området kring Södra berget, med Friluftscentrum som nav. Förutom rena motionsbanor, planeras även så kallade ”flowbanor” och även en XCO-bana – den typ av tävlingsbana som används i olympiska sammanhang. Tre asfalterade ”Pumptracks” ska också anläggas i tre kommundelar i Sundsvall, och hela konceptet kommer också att knytas ihop med S:t Olavsleden, och den nyligen öppnade Downhillbanan i Sundsvalls slalombacke.

Men framför allt är Dynamo Sundsvall ett affärsutvecklingsprojekt som syftar till att öka konkurrenskraften för små och medelstora företag inom besöksnäringen och skapa hållbar tillväxt med hjälp av nya affärsmodeller och utvecklade affärsidéer, anpassade utifrån cyklisternas behov. Insatserna ska resultera i nya produkter, tjänster och tillväxt i befintliga och nya företag.